Voor onze collega's en trimsalons

Sinds 2009 houden wij via het softwareprogramma PetLinx alle reserveringen, de klantgegevens en financiele administratie bij. PetLinx is een programma gemaakt in Nieuw-Zeeland wat vergelijkbaar is met Dipo wat in Nederland voornamelijk gebruik wordt. Wij hebben PetLinx vanuit het Engels vertaald en verkopen het voor de Nederlandstalige markt. Wij zijn erg tevreden over dit programma wat nog dagelijks verder ontwikkeld en verbeterd wordt. PetLinx bestaat uit een module voor dierenpensions, een module voor dagopvang en een module voor trimsalons. Bent u, als houder van een dierenpension of trimsalon, ook op zoek naar een goed maar niet te duur programma voor het bijhouden van uw financiële administratie, klantgegevens en reserveringen? Lees dan verder en neem tevens een kijkje op www.petlinx.com!

Modules

PetLinx bestaat uit drie modules. Een module voor de trimsalon, een module voor het dierenpension en een module voor dagopvang. Er kan gekozen worden voor een van de modules of wanneer een dierenpension en trimsalon binnen een bedrijf gevestigd zijn, kan gekozen worden voor beide modules. Of wanneer er ook dagopvang plaatsvindt kan er gekozen worden voor uitbreiding met de module dagopvang.

PetLinx is beschikbaar in een versie voor 1-gebruiker of in een versie voor meerdere gebruikers. Als de software op één computer gebruikt gaat worden, dan is de 1-gebruiker versie van toepassing. Als binnen een bedrijf meerdere computers met elkaar verbonden zijn via een netwerk en het wenselijk is dat op al deze of een paar van deze computers PetLinx gebruikt kan worden, dan is de versie voor meerdere gebruikers van toepassing. De PetLinx database staat dan opgeslagen op één van de computers en deze database wordt dan gedeeld met de andere computers.

Varianten van PetLinx

Van PetLinx zijn twee varianten beschikbaar. Bij de oorspronkelijke versie wordt de database op de computer opgeslagen en is er geen internetverbinding noodzakelijk. Deze versie heeft een vaste aanschafprijs en alleen voor toekomstige gewenste nieuwe versies moet betaald worden. Kleine updates kunnen altijd gratis via www.petlinx.com gedownload worden. Deze versie kan worden besteld via Dierenpension 't Haagje en de aanschafprijs hiervan kan via de e-mail opgevraagd worden. De prijzen op www.petlinx.com geven overigens een goede indicatie van de prijzen.

PetLinx Cloud is een internetversie welke sinds november 2013 op de markt is. Deze versie is in een abonnementsvorm waarbij er maandelijkse kosten in rekening gebracht worden. Deze versie is alleen via www.petlinx.com verkrijgbaar en daar vindt u ook de maandelijkse kosten.

Mogelijkheden

Bijhouden van gedetailleerde gegevens van klanten, huisdieren, afspraken en reserveringen, verkochte producten, zakelijke contacten, medewerkers.

 • Snel en makkelijk vinden van informatie met een zoekfunctie (bijvoorbeeld het vinden van een klant op basis van – een deel van – de naam, het telefoonnummer, de naam van het huisdier, het ras van het huisdier, enz.)
  Opstellen van facturen met afgeronde afspraken en of verkopen en deze uitprinten.
 • Herinnerd worden aan te verzenden herinneringen voor afspraken of vaccinaties of verjaardagskaarten voor de huisdieren. Herinneringen kunnen worden samengesteld als brief of adresetiket of worden verstuurd als e-mail of als tekstbericht.
 • Makkelijk kleurrijke, professionele brieven maken, of het versturen van een mailing (per e-mail) met een eigen gepersonaliseerde opmaak.
 • Printen van een breed scala aan statistische en financiële rapportages en grafieken.
 • Rapportages zelf bewerken en een eigen opmaak geven door het toevoegen van een logo aan bijvoorbeeld facturen.
 • Beveiligen van gegevens met het Backup en Herstel-programma, met de Autobackup-functie worden gegevens gearchiveerd terwijl gewerkt wordt met het programma.
 • Wijzigen van het uiterlijk van PetLinx door te kiezen voor een andere achtergrond.

Trimsalon:

 • Verschillende trimstijlen (bijvoorbeeld Winter, Zomer, Show) en foto’s opslaan per huisdier.
 • Afspraken raadplegen per dag, week, werkweek, maand of via een kalender/agenda.
 • “Verslepen” van afspraken om snel de dag, tijd, duur of specifieke trimster te kunnen wijzigen van een afspraak.
 • De exacte werkzaamheden of diensten vastleggen voor iedere afspraak (bijvoorbeeld Wassen, Trimmen, Nagels knippen).
 • Afspraken vastleggen met een terugkeerpatroon.

Dierenpension:

 • De komende reserveringen bekijken over een periode van 2, 3 of meer weken. De reserveringen zijn gecodeerd met kleuren zodat overzichtelijk gezien kan worden wat de status is van de reservering (Ingecheckt, Uitgecheckt, Bezette kennel, Volle kennel).
 • Voor iedere dag van het verblijf kan een andere kennel geselecteerd worden, zodat de kennels optimaal ingepland kunnen worden.
 • Details van het verblijf toevoegen, zoals opmerkingen over voer en medicijnen. Tevens kunnen hier tarieven aan gekoppeld worden.
 • Tarief in rekening brengen naar grootte van het huisdier, ras, soort kennel of soort huisdier (hond/kat). Tevens kunnen de tarieven nog handmatig aangepast worden.

Bestellen

Bestellen van PetLinx is mogelijk door een e-mail te sturen aan info@dierenpensionhethaagje.nl. Vermeld in deze e-mail de volgende gegevens:

 • Welke module (trimsalon, dierenpension, dagopvang of een combinatie hiervan)
 • Hoeveel gebruikers (1 of meerdere)
 • Bedrijfsnaam
 • Naam contactpersoon
 • Telefoonnummer contactpersoon
 • Adres
 • BTW-nummer
  Na het plaatsen van de bestelling ontvangt u een factuur. Zodra de betaling van de factuur bij ons binnen is, vragen wij een licentiecode bij de makers van het programma aan. Met deze licentiecode kunt u onbeperkt met PetLinx aan de slag.
 • Tip: download eerst de demo via www.petlinx.com en beslis na of tijdens de proeftijd van 30 dagen of PetLinx het geschikte softwarepakket is! De taal van de demo kan omgezet worden naar het Nederlands via System Options en het tabblad General Options.

  Na aanschaf van PetLinx en ontvangst van de licentiecode kan verder gewerkt worden met de gegevens die ingevoerd zijn in de demo.

  Ook tijdens het gebruik van de demo mag altijd hulp gevraagd worden via info@dierenpensionhethaagje.nl.