Pension en dagopvang

Dierenpension ’t Haagje bestaat al sinds 1982 en is inmiddels gegroeid tot een van de grotere dierenpensions in Nederland.

In het pension kan iedere hond of kat het gehele jaar terecht. Dit kan nodig zijn wanneer de baas op vakantie is, maar ook bij ziekenhuisopname of werk in het buitenland kan een logeeradres nodig zijn. Daarnaast kunnen honden ook dagelijks komen spelen in de dagopvang en ’s avonds weer lekker thuis bij het baasje zijn.

De eigenaren

Sinds eind maart 2009 zijn wij, Marc van Veggel en Sabina Ruster, de eigenaren van het dierenpension. Sabina ontvangt alle klanten en verzorgt de honden en katten gedurende het jaar. Ook Marc kunt u aantreffen in de receptie of bij de dieren. Dit doet hij naast zijn eigen baan. Het gezin bestaat verder uit onze dochter Lisanne, onze zoon Sven, Grote Zwitserse Sennenhonden Bente en Haley en Maine Coon-poes Miley met haar zoon Tiësto.

Ervaring

Sabina heeft voor de overname van het dierenpension enkele jaren hondentraining gegeven. Ook heeft zij stage gelopen bij een dierenarts en gewerkt in een dierenpension in West-Brabant. Uiteraard zijn we ook in het bezit van het benodigde certificaat Vakbekwaamheid Honden- en Kattenbesluit. Tevens zullen we ons geregeld bijscholen, zodat we uw huisdier optimaal kunnen verzorgen.

Erkend leerbedrijf

Naast onze eigen scholing zijn we een erkend leerbedrijf, omdat we jonge mensen graag enthousiast willen maken voor ons vak en ze willen leren wat professionele dierverzorging inhoudt. U kunt bij ons dus ook stagiaires aantreffen. Cheyenne Broks is een van die stagiaires geweest en inmiddels op maandag en dinsdag vast bij ons werkzaam. U kunt haar treffen aan de balie en daarnaast kan ze ook uw hond of kat trimmen. In de vakanties werken we met vakantiekrachten en zijn opa en oma ook voor vele klanten al een bekend gezicht.

Het gebouw

In het voorjaar van 2012 is een compleet nieuw gebouw geplaatst met ruimte voor alle benodigde faciliteiten. Het gebouw biedt plaats aan honden van alle groottes, heeft twee poezenkamers, een wasruimte voor de vuile was, een vachtverzorgingsruimte waar de honden gewassen, getrimd en of gemasseerd kunnen worden en een ruime receptie voor de ontvangst. Voor de honden zijn er diverse speelweides met zand en de poezen hebben een grote buitenruimte.

MVO

Ook wij willen bijdragen aan een duurzame samenleving. Dit doen we door in onze bedrijfsvoering zoveel mogelijk de gedachte van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) door te voeren. Dit houdt in dat we zo zuinig mogelijk met energie omgaan en afval wordt geminimaliseerd en gescheiden.
Het gebouw is volledig geïsoleerd en voorzien van dubbele beglazing, samen met een dikke betonvloer zorgt dit voor een koele omgeving in de zomer en bespaart het energie in de winter. We verwarmen het gebouw duurzaam met een op houtpellets gestookte CV ketel. De houtpellets zijn gemaakt van geperst afvalhout en daarmee CO2 neutraal. Het warm water voor wassen of maken van sop wordt opgewarmd middels zonnecollectoren.
Voor het schoonspuiten van de hondenkennels gebruiken we regenwater. De gebruikte schoonmaakmiddelen zijn biologisch afbreekbaar, dus minder belastend voor het milieu en de lege flessen gaan mee in het plastic afval.
Op het dak liggen 98 zonnepanelen welke elektriciteit leveren voor het pension en woonhuis. Dit is toereikend voor het verbruik. De verlichting in de algemene ruimtes brandt alleen bij aanwezigheid van mensen en in de dierenverblijven is tijdens de middagrust het licht uit, zodat geen onnodige elektriciteit wordt verbruikt.