Honden

De honden hebben ruime binnen- en buitenkennels waarbij ze, uitgezonderd de winterperiode, de gehele dag zelf mogen weten of ze liever buiten of binnen zijn. Bovendien zijn er voor hen diverse speelweides met zand. Hier gaan ze twee tot drie keer per dag naar toe. Als het weer het toelaat kunnen ze de hele ochtend op de speelweide spelen en lekker luieren in het zand. Is het slechter weer dan gaan ze in de ochtend twee keer een kortere periode. Na het middagdutje gaan ze dan nog een keer om te spelen en de behoefte te doen.

De honden worden zoveel mogelijk samen geplaatst, zodat ze gedurende het verblijf een vast maatje hebben. Bij het samenplaatsen wordt uiteraard rekening gehouden met karakter en leeftijd en meestal dan ook de grootte. Honden uit hetzelfde gezin worden in principe altijd samen geplaatst.

Voeding

In het pension worden standaard brokken van Carocroc gevoerd. Dit is kwalitatief hoogwaardig voer zonder geur- en kleurstoffen waardoor de honden geen last hebben van de overstap van het eigen voer. U mag dan ook alleen eigen voer meegeven indien uw hond een speciaal dieet volgt op doktersvoorschrift of nog puppyvoer eet. Vanuit hygiënisch oogpunt voeren wij geen vers vlees. De honden worden 's ochtends en 's avonds gevoerd. Komt u uw hond 's avonds brengen, geef dan van tevoren geen eten, want uw hond krijgt van ons om zes uur te eten. Uiteraard beschikken de honden de gehele dag over drinkwater wat dagelijks ververst wordt.

Vertrouwd

Uw hond mag eventueel zijn eigen deken of kleed meenemen, maar nodig is dit niet. De honden krijgen allemaal van ons een kunststof mand en een handdoek in de zomer en in de winter gebruiken we dekens, kussens en kleden. Wilt u toch iets van de hond zelf meegeven of iets met uw geur, geef dan de hond een handdoek of goedkope fleecedeken mee. U moet er namelijk rekening mee houden dat het vies wordt of kapot kan gaan.

Brengen

Zorg dat u uw hond thuis goed heeft uitgelaten voordat u naar het dierenpension komt. Vanaf het hek tot aan de receptie is er een uitlaatstrook. Mocht uw hond van de spanning toch nog moeten plassen of poepen, laat uw hond dit dan hier doen en niet aan de openbare weg.
U brengt uw hond aan de riem naar de receptie waar wij de hond van u overnemen en naar de kennels brengen. De riem van uw hond krijgt u na het brengen weer mee terug naar huis. Deze moet u weer meenemen bij het ophalen van de hond. Wij adviseren honden 's ochtends te brengen zodat ze overdag al kunnen wennen aan de nieuwe omgeving en hun vakantievrienden.

Medicijnen

Als uw hond medicijnen nodig heeft, zullen wij zorgdragen voor een juiste toediening. Wilt u in dat geval de medicijnen meegeven in de originele verpakking of in een afsluitbaar doosje voorzien van een etiket met de naam van de hond en de dosering.
Behandel uw hond thuis met een vlooien- en tekenmiddel bij voorkeur aangeschaft bij de dierenarts. Een vlooienbandje dragen tijdens het verblijf is niet toegestaan.

Inentingen

Voor het verblijf in ons dierenpension zijn de jaarlijkse cocktailinenting en de inenting tegen kennelhoest verplicht. Voor de inenting tegen kennelhoest adviseren wij de neusenting (Nobivac KC of Bronchi-Shield). Onze ervaring is dat de injectie tegen kennelhoest (Pneumodog) minder goed werkt. Heeft uw hond problemen met de neusenting dan mag de injectie wel, maar moet deze (als de hond nooit eerder of lang geleden is ingeënt tegen kennelhoest) een eerste keer na 3 weken herhaald worden. Daarna heeft deze net als de neusdruppels een geldigheid van 1 jaar. Neemt u hierover tijdig contact op met uw dierenarts of vraag ons om advies.

Een titerbepaling wordt bij ons ook geaccepteerd. Houd er echter rekening mee dat voor kennelhoest niet getiterd kan worden. Uw hond dient dus ook altijd nog deze inenting gehad te hebben.

Het inentingsboekje moet bij het brengen van de hond afgegeven worden en wordt gedurende het verblijf door ons bewaard. Naast controle op de inentingen door onszelf zijn we ook wettelijk verplicht van ieder dier het inentingsboekje te hebben. Zonder inentingsboekje kan uw huisdier dus niet toegelaten worden.