Katten

Er zijn twee kattenkamers welke beide bestaan uit een ruimte met diverse kleinere verblijven en een met een net overdekte buitenplaats. In de kamers zijn speelgoed, verschillende ligplaatsen en krabpalen aanwezig. Wanneer een kat binnenkomt, krijgt deze eerst een eigen hokje. Hierin staan water, droge brokjes en een kattenbak klaar. Alle katten blijven de eerste dag en nacht in hun eigen hokje om bij te kunnen komen van de reis naar het dierenpension en om te wennen aan de nieuwe omgeving. Tevens kunnen we zo controleren of de kat eet.

Wanneer katten gegeten hebben en zodanig ontspannen zijn dat we ze kunnen aanhalen en naar ons toe komen, mogen ze los rondlopen. Wanneer de baas liever heeft dat de kat het gehele verblijf in het eigen hokje blijft zitten, laten we ze natuurlijk niet los.

Verblijf

Als het deurtje opengezet is, blijft het het hele verblijf open staan, zodat ze zich altijd weer terug kunnen trekken in hun eigen hokje. De buitenruimte van de katten is altijd bereikbaar via een deur en of kattenluik. De katten kunnen dan dus zelf kiezen of ze binnen blijven of buiten een plekje zoeken op een plankje, mandje of stoel. Doordat wij zorgen voor voldoende eten, kattenbakken en speeltjes kunnen de katten het bijna altijd goed met elkaar vinden en wordt ook regelmatig met elkaar gespeeld.

Voeding

De katten worden door ons gevoerd met droge brokjes en vlees uit blik. De droge brokjes zijn van Royal Canin. Aangezien katten vrij kieskeurig zijn, hebben wij daarnaast nog verschillende andere merken en soorten voer in huis. Als u het op prijs stelt, mag eigen voer worden meegegeven, maar als de kat los rond mag lopen, kunnen ook andere katten van het eigen voer gaan eten. Heeft uw kat een speciaal dieet, dan is het verstandig dit aan ons door te geven en voldoende voer mee te geven voor de hele periode van verblijf. U dient er dan ook rekening mee te houden dat uw kat niet los rond kan lopen, omdat deze anders beschikking heeft over ander voer.

Brengen

U brengt zelf, samen met ons, uw kat naar zijn of haar verblijf en ook bij het ophalen mag u weer meelopen. De transportbox of -mand neemt u weer mee terug naar huis en moet u uiteraard niet vergeten bij het ophalen. Voor een kat kan het fijn zijn een mandje of kleedje van thuis te hebben, zodat ze iets vertrouwds hebben om op te liggen.

Inentingen

Katten moeten voldoende en tijdig ingeënt zijn tegen kattenziekte en niesziekte. Dit moet uiterlijk 2 weken van tevoren zijn gedaan. Helaas is inenten geen garantie dat de kat niet ziek wordt, maar door het inenten zijn de klachten meestal minder erg. Uw kat kan extra beschermd worden tegen niesziekte door het inenten met Nobivac Bb (de kennelhoestvariant voor katten). Deze extra inenting wordt door ons niet verplicht gesteld, maar wel geadviseerd.
Als u uw kat komt brengen moet u het inentingsboekje meenemen, dit bewaren wij gedurende het verblijf. Naast dat wij zelf de inentingen hiermee controleren, zijn wij ook wettelijk verplicht van ieder aanwezig dier het inentingsboekje te hebben. Zonder inentingsboekje kan uw kat dus niet toegelaten worden.

Medicijnen

Als uw kat medicijnen nodig heeft zullen wij zorgdragen voor de juiste toediening. Wilt u in dat geval voldoende medicijnen meegeven in de originele verpakking of in een afsluitbaar potje voorzien van een etiket met de naam van de kat en de dosering.

Niezen

Het kan voorkomen dat een kat bij thuiskomst begint met niezen terwijl tijdens het verblijf in ons dierenpension hiervan niks gemerkt is. Dit heeft te maken met de terugreis die toch weer wat spanning oplevert voor de kat en daardoor niesziekte, vergelijkbaar met een neusverkoudheid, zich openbaart. Laat dit dan ook aan ons weten en informeer bij uw dierenarts of antibiotica en eventueel oogzalf benodigd zijn.